Läs om Aktuariegruppen nyaste konsult

Under hösten 2021 började Ieva jobba som aktuariekonsult på Aktuariegruppen. Ieva har lång erfarenhet som aktuarie men konsultrollen är ny för henne. Senast kommer hon från en roll som ansvarig för Aktuariefunktionen på ett stort svenskt sakförsäkringsbolag. 

Varför valde du att byta till konsultyrket i stället för arbete på försäkringsbolag?

Efter många år som anställd hos stora försäkringsbolag var jag intresserad att få arbeta med små och mellanstora bolag. Jag insåg ganska snabbt mina begränsade kunskaper om de mindre bolag inom försäkringsbranschen och därför blev konsultyrket intressant. Dessutom efter påbörjat dialog med Aktuariegruppen förstod jag att det även skulle innebära mer varierande arbetsuppgifter, vilket kändes rätt för mig.

Vad är fördelen med att arbeta som konsult?

Flexibel arbetstid har de flesta aktuarie/analytikerroller idag, men jag känner mig friare som konsult att kunna styra över min tid, och lägga upp varje veckas arbete precis hur det passar mig. Jag ser även stor potential att kunna lära mig mycket om försäkringsbranschen via erfarenhet från olika bolag. Sist men inte minst, stor fördel är att vara anställd hos Aktuariegruppen där vi hjälps åt och har en bra gemenskap.

_23A8559┬®TinaAxelsson

Vilka fördomar hade du om konsultyrket innan du började jobba som konsult?

Hade tänkt sedan tidigare att som konsult jobbar man mycket övertid. I praktiken inser jag att allt handlar om egna prioriteringar och en bra dialog med din arbetsgivare, oavsett om det är ett konsultbolag eller ett annat bolag.

Hur ser en typisk arbetsvecka ut för dig?

Hittills har jag haft ett uppdrag hos kundens operativa verksamhet som fyller ut min arbetstid i sin helhet. Detta innebär att en typisk arbetsvecka ägnar jag åt mina arbetsuppgifter hos kunden precis på samma sätt som att vara anställd. Därutöver har jag mina kollegor på Aktuariegruppen att veckovis stämma av läget samt möjlighet att få hjälp vid behov. Till sommaren går jag in som outsourcad aktuariefunktion hos två bolag som Aktuariegruppen samarbetat sedan tidigare med. Då kommer dagarna se mer varierande ut där jag får hålla flera bollar parallellt och det ser jag fram emot!

Behöver ni en konsult inom aktuariella tjänster?

Aktuariegruppen tillhandahåller aktuariekonsulter med erfarenhet inom liv-sak och riskförsäkring.